KLASSISK BINDVÄVSMASSAGE

Klassisk bindvävsmassage är en djupgående neuromuskulär terapi som når ut i hela kroppen.

Klassisk bindvävsmassage har sitt ursprung i Tyskland och upptäcktes av fysioterapeuten Elisabeth Dicke under 1930 - talet. Dicke led av svåra cirkulationsproblem i sitt ena ben, satt i rullstol och amputation hotade. Hon började massera sig själv i ryggslut och bäcken vilket resulterade i att hon återfick sin känsel och cirkulation. Hon fick även behålla sitt ben! Elisabeth Dicke utvecklade sedan den klassiska bindvävsmassagen vidare tillsammans med läkare och sjukgymnaster på universitetssjukhuset i Freiburg. Den är idag en vetenskapligt beprövad massageform.

Vi har bindväv / fascia i hela kroppen. Bindväven har till uppgift att hålla samman muskler, och minska friktionen i olika enheter i muskeln och den deltar också i bildandet av senor. Bindväven lagrar och reglerar näring och impulser. Vid fysisk överbelastning, skador, förslitningar och kroniska inflammationer försvarar kroppen sig med att bilda ny bindväv. (Jämför med en gasbinda som slarvigt läggs på lager för lager). Detta leder till att bindväven förtätas ytterligare med följd att blodcirkulationen minskar och spänningar och smärta uppstår.

När vi ger klassisk bindvävsmassage sker en uppluckring av bindväven som innebär att nervsystem och muskulatur slappnar av. Det sker en inverkan på inre organ och kärl och genomblödningen ökar och muskelspänningar frigörs. Bindväven kan jämföras med "en tredje lunga", mjölksyra och slaggprodukter löses upp av massagen och kan nu lämna kroppen med smärtlindring som följd.

Den klassiska bindvävsmassagen utförs med små rörelser och speciella drag som sker längs ryggrad och muskler. Man använder sig av befintliga nervbanor därav får man en väldigt djup effekt. Massagen når ut via de 31 nervsegment som utgår från ryggraden och som kommunicerar vidare med hela din kropp.  Klassisk bindvävsmassage är avslappnande, gör inte ont, och ingen olja används. Massagen kan upplevas som befriande och som att du får mer plats i din kropp! 

Några tillstånd som kan behandlas:

Huvudvärk och migrän, spänningar i nacke och skuldror, muskulära obalanser

Allergi

Menstruella besvär

Matsmältningsproblem, magproblem

Golf och tennisarmbåge

Bihålebesvär

Kroniska inflammatoriska sjukdomar, t ex reumatism, kronisk gastrit, kronisk tarminflammation, störningar orsakade av ärr.

Senfästesinflammationer, ledproblem, fibromyalgi, idrottsskador och cirkulationsproblem.

Ingen behandling får ges vid: 

Graviditet, blödarsjuka, cancer, epilepsi, akut förkylning (vid övergående förkylning är det ok att behandlas).