Klassisk Bindvävsmassage

Du har bindväv i hela din kropp. Den finns direkt under huden, mellan alla organ och den binder ihop skelett, muskler, ligament, senor, blodkärl och nervbanor. När du känner dig stel och orörlig är din bindväv också det. Bindväven formar sig efter ditt rörelsemönster. Den kan bli tjock och filtaktig och din blodcirkulation blir då allt sämre med smärta som följd. Många får ont i nacke, axlar och skuldror, problem med ländryggen. Huvudvärken kommer och kanske domnar armar eller ben. Stillasittande och dåliga arbetsställningar gör inte kroppen bättre. Bindväven reagerar på psykisk stress och kan få den att trassla ihop sig och resultera i kroniska smärtor. Kommunikationen mellan kroppens alla delar sker mycket snabbt genom bindvävens nervreceptorer.

Många av oss är tåliga och går länge med onödig smärta och rörelseinskränkningar som en naturlig del av livet. Klassisk bindvävsmassage kan stötta till läkning och har hjälpt flera av mina klienter som "har provat allt". Det är ingen quick-fix, och man kan behöva ge massagen några gånger och kroppen lite tid till att börja läka och återhämta sig. Massagen är skonsam och passar även dig med kronisk värkproblematik såsom reumatisk värk och fibromyalgi.

Bindvävens enorma betydelse har på senare år lyfts fram och nu visar forskning att den förmodligen är kroppens största organ - större än huden!

Första gången går vi gemensamt igenom en hälsodeklaration. Du får en grundläggande massage som är nödvändig för att kommande tillfällen gå vidare och bygga på med behandling som är anpassad efter just dina besvär. 

Några tillstånd som kan behandlas:

Huvudvärk och migrän, spänningar i nacke och skuldror, muskulära obalanser

Allergi

Menstruella besvär

Matsmältningsproblem, magproblem

Golf och tennisarmbåge

Bihålebesvär

Kroniska inflammatoriska sjukdomar, t ex reumatism, kronisk gastrit, kronisk tarminflammation, störningar orsakade av ärr.

Senfästesinflammationer, ledproblem, fibromyalgi, idrottsskador och cirkulationsproblem.

Ingen behandling får ges vid:

Graviditet, blödarsjuka, cancer, epilepsi, akut förkylning (vid övergående förkylning är det ok att behandlas).